fbpx
23.6 C
София
15 август 2022 | понеделник | 22:48

Димитър Маргаритов, КЗП: Може да оспорим високите сметки за ток и газ пред доставчика

До произнасянето - не дължим такси, подчерта Маргаритов

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Ако потребителят оспори пред доставчика получената сметка за ток, газ, телефон до произнасянето на търговеца за основателността ѝ потребителят не е длъжен да плати сметката. Това каза председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов.

“Цената на тока не е повишавана от последното увеличение с 10% през юли.  В сила е и мораториум. Възможно е да се получат високи сметки, които да се сторят съмнителни на потребителите. В този случай има една стъпка, която може да се предприеме”, посочи той.

Маргаритов обясни в ефира на bTV, че докато доставчикът се произнесе по жалбата не трябва да преустановява услугата към потребителя. Също така не може да начислява допълнителни такси.

По отношение на мобилните оператори той заяви, че ако се опитат да натоварят хората с излишни разходи, от комисията са готови да предприемат действия и в тази връзка и с тяхна помощ вече прекратяването на договор с мобилен оператор се случва, след заплащането на три месечни такси. По думите му тази практика съществува само у нас и подчерта, че я няма в други страни-членки.

Председателят на КЗП обяви още, че един от операторите е преосмислил решението си за вдигането на таксите, а на останалите е забранено със заповед на КЗП.

- РЕКЛАМА -spot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img