fbpx
More

  Димитъp Маргаритов е освободен от КЗП

  Иван Френкев, който е областен координатор на БСП в Смолян, застава начело

  Πpeдceдaтeлят нa Koмиcиятa зa зaщитa нa пoтpeбитeлитe (КЗП) Димитъp Mapгapитoв бe ocвoбoдeн oт пocтa.

  „Тече процедура по освобождаването ми. Надявам се, че ще има приемственост и колегите ще продължат активно да контролират пазара, защото се задават трудни времена”. Това заяви в ефира на NOVA Маргаритов. Oсвобождаването му не е свързано с конфликт.

  “Съобщено ми бе в писмена форма. Няма нещо драматично и неочаквано. Мандатът на комисията в този състав е изтекъл преди повече от 2 години, работим ден за ден. Не ми е известна друга причина. Стремили сме се да си изпълняваме функциите, постигнали сме известни резултати. От самото начало съм се стремил комисията да взима решения, които да помагат пряко на хората”, коментира той в ефира на България Он Еър.

  Начело на КЗП застава Иван Френкев. Той е бакалавър по финансови и бизнес икономики от Университета в Лондон, Обединеното кралство, и магистър по бизнес администрация от Университета в Истанбул, Турция. Има опит в управлението на компании, от 2019 г. е общински съветник в Общинския съвет в гр. Смолян.

  „Нямам честта да познавам моите наследници. Най-важното е да се надгради постигнатото, което не е малко,“ отбеляза Димитър Маргаритов.

  По думите му въвеждането на новите мерки във връзка с инфлацията и поскъпването, трябва да бъдат съпътствани от ефективен контрол. Ще продължи работата за изработване на методика търговците да не правят пари на гърба на хората.