fbpx
21.4 C
София
13 август 2022 | събота | 00:44

Удължават срока за кандидатстване за помощта на засегнатите от украинската криза стопани

дължаването на срока за прием на заявления  се налага заради  обществено обсъждане на промени в Наредбата  за условията и реда за предоставяне на извънредната  финансова подкрепа 

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Държавен фонд “Земеделие” удължава приема на документи по извънредната финансова помощ за преодоляване на последиците от войната в Украйна до 17 август. Определеният бюджет за помощта е над  62 млн. лева.

Приемът на документи започна на 29 юли, а до 30 септември Фонд  “Земеделие” ще изплати парите на допустимите кандидати след извършване на всички административни проверки, включително и проверки на място.

Удължаването се налага заради  общественото обсъждане на промени в Наредбата за условията и реда за предоставяне на извънредната финансова подкрепа  на земеделците от определени сектори, което тече до 8 август.

Допълненията на Наредбата ще влязат в сила след обнародването й в държавен вестник.

Ясен е начинът, по който са разпределени парите – 25 млн. лв. от помощта са насочени към свиневъдите и птицевъдите, лозарите ще получат 6 млн. лв., над 6 млн. пък е сумата за оранжерийното производство на зеленчуци.

- РЕКЛАМА -spot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img