fbpx
18.6 C
София
14 август 2022 | неделя | 22:44

Детска железница в Пловдив отново е в движение

"Знаме на мира" с чисто нова батерия, ще прави по шест курса на ден

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Детската железница “Знаме на мира” на Младежкия хълм в Пловдив потегли отново. За по-малко от 4 часа екип от 15 души достави и монтира новата батерия на локомотива.

Батерията е необходима, за да задвижва влаковата композиция и превозва пътниците по време на панорамните обиколки всеки ден. Тя ще бъде зареждана само по веднъж на денонощие и мощността й ще бъде достатъчна за изпълнението на всички шест курса през деня.

Снимка: Община Пловдив

Влакчето е съставено от локомотив и три вагона. Капацитетът му е от 50 места. Дължината на трасето е около 1 км и започва от гара “Пионер”. Пътят на железницата минава през мост, железопътен прелез с бариери и тунел с дължина около 50 метра. След тунела започва изкачване по трасето, което е във формата на шестица. Следва спирка “Снежанка” и крайната гара “Панорама”. На нея има кратка почивка, по време на която пътниците могат да се насладят на красивата гледка към Пловдив и да си направят снимки. След извършване на маневрата с влаковия локомотив, дестинацията продължава към гара Пионер. Продължителност на една обиколка е 25 минути.

Всеки ден, от сряда до неделя включително, влакчето прави по 5 курса на ден. Разписанието на железницата, заминаваща от гара “Пионер” през летния период от 1 април до 15 октомври, включително, е: 10,30 часа; 11,30 часа; 12,15 часа; 15,30 часа; 16,30 часа и 17,30 часа. Почивните дни са понеделник и вторник.

Цената на билета е 1 лев, а деца до 10 години трябва да пътуват задължително с придружител.

- РЕКЛАМА -spot_img
Петър Копринков
Петър Копринковhttp://www.newsone.bg
Петър Копринков е журналист в информационния сайт NewsONE. Той е студент по Журналистика в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Има опит като стажант в БНР и като автор на материали в спортната секция на bTV.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img