fbpx
17.8 C
София
събота | 21.05.2022 | 12:36:06
събота | 21.05.2022 | 12:36:06
17.8 C
София

Десислава Атанасова: Успехът на Радев се дължи на конфронтацията му с ГЕРБ

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Политическият успех на президента Румен Радев се дължи не на негови градивни действия, а на конфронтацията с ГЕРБ. Това каза председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова.

“Тези 5 години бяха пълни с конфронтация, което е съвсем естествено – за да натрупаш някакъв позитив, трябва да избереш силен опонент. Тази тактика очевидно е успешна, но не мисля, че доведе до нещо положително, освен за личния му рейтинг. Не мисля, че хората живеят доста по-добре след тези изтекли 5 години”, обобщи първия мандат на държавния глава тя.

По думите ѝ Румен Радев е бил подценяван от политиците в началото.

“От изминалите месец и малко от новия мандат на правителството виждам различно разбиране за изпълнителната власт и различна оценка на президента. На 20-и януари България нямаше бюджет за тази година, той е ребрандиран на бюджета на правителството на ГЕРБ и е за първото тримесечие, гласувахме бюджета на нашия бюджет, тук не виждам реакция на президентската институция”, коментира Десислава Атанасова пред БНТ.

Тя подчерта, че тези заеми трябва да се връщат.

“След като са се крадяли по 8-10 милиарда на година, къде са тези 8 милиарда, трябва да ги видим като излишък. Служебното правителство всеки понеделник теглеше по 500 милиона”, добави Атанасова.

Председателят на ПГ на ГЕРБ не отговори дали от партията биха подкрепили по-сериозни промени в съдебната система, за чието приемане текущото мнозинство не е достатъчно.

“Виждаме желание за промяна в съдебната система, която до момента се изразява в декларации, не сме видели нищо конкретно. Подкрепа се търси. Г-н Иванов може да заповяда в централата на ГЕРБ, където е председателят на нашата партия, за да се води разговор по същество, когато има готовност с определени текстове. Така се търси подкрепа – на лидерско ниво”. уточни тя и поясни, че промяната в съдебната система не трябва да бъде в името на или в полза на една или друга личност.

“Дали се установи дали г-н Борисов е изял някого, дали има банка или чувалите дали се разнасят за магистрала “Хемус”. Кой ще оглави КПКОНПИ е въпрос към управляващите”, коментира още Десислава Атанасова.

Тя съобщи още, че делото на ГЕРБ срещу Бойко Рашков за клевета заради думите му, че 1/3 от парите за строителството на АМ “Хемус” изтичат към партията, е допуснато в съда. Бившите управляващи искат 100 000 лв. обезщетение от вътрешния министър.

- Реклама -spot_imgspot_img
Георги Донков
Георги Донковhttp://www.newsone.bg
От близо 30 години Георги Донков работи като журналист. Практикувал е професията в почти всички видове медии, в различни точки на света. Макар че най-дълго е работил в телевизията, голямата му любов си остава радиото, а последната му страст са онлайн медиите.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук