fbpx
26.8 C
София
четвъртък | 26.05.2022 | 17:40:37
четвъртък | 26.05.2022 | 17:40:37
26.8 C
София

Десислава Атанасова: Управляващите търсят начин да избегнат истинското решение, което НС трябва да вземе в помощ на Украйна

По думите ѝ "тези, които се наричат ястреби, всъщност, когато става въпрос за геополитика, са просто едни обикновени гълъбчета".

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Нашата позиция за Украйна е ясна и я имаме от ден първи, обаче предстои да видим позицията на всички останали, заяви пред журналисти в местността Оборище председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова. По думите ѝ “тези, които се наричат ястреби, всъщност, когато става въпрос за геополитика, са просто едни обикновени гълъбчета”.

„Ние сме за военна и техническа помощ, каквато е нужна на украинската държава,“ подчерта Атанасова.

Според нея в момента управляващите търсят начин да избегнат истинското решение, което Народното събрание трябва да вземе в помощ на Украйна, като предлагат палиативни мерки, само и единствено да запазят тази коалиция, която се срива. На всички участници в това пагубно за държавата управление трябва да е ясно, че ако този въпрос не разруши тяхната идеологически противоречива коалиция, то съвсем скоро ще го направи друг въпрос и това вероятно ще е с Македония, коментира още тя, предаде БТА.

Според нея не само темата с оказването на помощ за Украйна е важна. По-думите ѝ по-важната тема е за доставките на газ и дали България ще плаща 35 процента по-висока цена, защото настоящето правителство си е сложило посредници.

“Мисля, че е бягане от отговорност и подмяна на вота на хората, ако управляващата коалиция смята отново да вземат някакви решения, които в никакъв случай не са тези, които касаят дневния ред на обществото,” каза Десислава Атанасова.

По думите ѝ не се вземат никакви мерки, свързани с инфлацията, с цени на основните продукти, както и с компенсациите за електроенергия на бизнеса.

В местността Оборище председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС и народни представители от коалицията се включиха в Националния събор-поклонение по повод 146 години от Априлската епопея.

- Реклама -spot_imgspot_img
Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://www.newsone.bg
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук