2.12.2022 | петък | 01:33

Десислава Атанасова: Ще бъдем опозиция на бъдещото ляволиберално управление

Публикувано:

Сподели поста:

Тук сме, за да заявим позицията си на опозиция на формиращото се ляволиберално управление. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова в началото на срещата на партията с президента Румен Радев, който провежда консултации преди връчването на първия проучвателен мандат.


„Г-н президент, месеци на чегъртане и репресии белязаха тази година, най-силно по отношение на симпатизантите и членовете на коалиция ГЕРБ-СДС. Въпреки това нашата коалиция е втората политическа сила в 47-ото НС. Заради тези над 600 хиляди граждани, които отново гласуваха за нас, ние гарантираме, че ще бъдем знаеща, можеща и непримирима опозиция“, каза тя.

Атанасова подчерта, че ще бъдат със силни и непримирими позиции по отношение на отстояване на демокрацията, законността и спазването на Конституцията.

Снимка: NewsOne

Тя декларира, че ако правителството, което ще сформират съвсем скоро четирите партии, има нужда от помощ и съвет от тяхна страна, те ще получат такава помощ и съвет.

„Освен това обаче Ви обещавам, че всяка грешка ще бъде осветявана, ще бъде сочена. Не само защото позицията на опозиция го изисква, а защото за да има добро управление е необходимо да има силна опозиция“, заяви Атанасова.

Тя коментира, че не споделя и оптимизма на президента за служебното правителство, което според нея не е реагирало адекватно на кризите.

Атанасова алармира, че днес редакцията в. „Труд“ е блокирана от полиция.

„Политическите партии и президентската институция трябва да бъдат гарант за правата на гражданите и свободата на словото. Призовавам президентската институция да вземе отношение“, апелира тя.

Председателят на ПГ на ГЕРБ призова да се изясни кой и защо е издал заповед, една медия, която е критична към служебното правителство, да осъмне с барикадиран вход.

От своя страна държавният глава заяви, че в този случай става дума за неплатени данъци от дълго време.

„Тази тема беше повдигната преди няколко месеца. Много пъти съм казвал, че не се бъркам в работата на изпълнителната власт. Никое правителство не ми е подчинено“, увери той.

Радев коментира още, че вместо ГЕРБ да го търсят за помощ, са можели финансово да подпомогнат медията, защото имат тази възможност.

Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
София
облачно
1.7 ° C
3.4 °
1.5 °
87 %
1.5kmh
100 %
пт
7 °
сб
7 °
нд
7 °
пн
7 °
вт
6 °

Прочети още

Весела Лечева: „Обнадеждена съм, че до края на годината „Арена София“ ще има нов генерален спонсор“

Весела Лечева: „Обнадеждена съм, че до края на годината „Арена София“ ще има нов генерален спонсор“

Никола Стоянов ще открие нова инвестиция за 16 млн. лева в Индустриална зона – Божурище

Никола Стоянов ще открие нова инвестиция за 16 млн. лева в Индустриална зона - Божурище

Румен Радев проведе телефонен разговор с председателя на Еврогрупата Паскал Донаху

Румен Радев проведе телефонен разговор с председателя на Еврогрупата Паскал Донаху