fbpx
17.7 C
София
13 август 2022 | събота | 06:05

Десислава Атанасова при президента: Готови сме да участваме в консултациите за търсене на изход от кризите

От ГЕРБ заявиха, че трябва да се търсят устойчиви решения за България

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Готови сме да участваме в консултациите за търсене на изход от кризите. Това заяви Десислава Атанасова от ГЕРБ по време на консултациите при президента Румен Радев преди връчването на проучвателен трети мандат за съставяне на правителство. 

“Вашата политическа сила вече заяви, че не вижда потенциал в 47-ото НС за излъчване на устойчиво управленско мнозинство. В същото време хората очакват решение на техните проблеми. Голяма част от тях не се коренят от сега, а от предишни управления. Вие, с вашия голям парламентарен и управленски опит, осъзнавате какво означава точно – в такива критични моменти да се отива на избори, да оставаме без парламент. Как вие виждате, и покрай въпроса за властта, да се решат проблемите на хората?”, попита президентът Румен Радев.

“Фактът, че сме тук и осъзнавайки, че държавата се намира в серия от кризи, поемаме отговорност да намерим решения как страната да излезе от тези кризи. През изминалите няколко седмици нашата парламентарна група предлагаше такива решения и добре, че НС в голямата си част, ги подкрепи”, каза председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова. Тя даде пример с предложението за компенсациите на бизнеса, мораториума за цената на електроенергията за битовите потребители и тавана на цените на горивата. 

“Трябва да се търсят устойчиви решения за България. Готови сме да участваме в консултациите за търсене на изход от кризите. Това обаче не означава, че нашето становище се е променило”, заяви Атанасова.

- РЕКЛАМА -spot_img
Сергей Тодоров
Сергей Тодоровhttps://www.newsone.bg
Сергей Тодоров е главен редактор на информационния сайт NewsOne.bg. Работил е като репортер в няколко национални телевизии, както и в печатни , и в онлайн издания. Автор е на редица материали и разследвания. Завършил е „Политология“ в УНСС.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img