2.12.2022 | петък | 01:40

Десислава Атанасова: Опасен прецедент е отхвърлянето на предложението в Народното събрание да се влиза със „зелен сертификат“

Публикувано:

Сподели поста:

Председателят на ПГ ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова заяви, че е опасен прецедент отхвърлянето на предложението по време на Председателския съвет в сградите на Народното събрание да се влиза със „зелен сертификат“, антигенен или PCR тест.

„Това решение на мнозинството на промяната по своя характер има няколко последици или аспекта. На първо място може би то дефинира кой в тази държава се счита за богопомазана или богоизбран. Тези, които не желаят да спазват мерките, законите, разпоредбите, заповедите, като че ли единствено се намират в тази пленарна зала“, коментира Атанасова.

Тя се възмути от факта, че има двоен аршин и мерките са задължителни за гражданите, но не и за депутатите.

„За вас не само двойният стандарт е норма, очевидно, но и показвате, че не зачитате труда на българските лекари, които се борят две години с пандемията, скръбта на всички, загубили свои близки и роднини, но и за вас човешкият живот и здравето на вашите колеги, работещите в администрацията, журналистите няма никакво значение“, допълни още Десислава Атанасова.

Председателят на групата попита дали това е новият морал в политиката.

„Нали само преди дни заявихте, че ще се влага нов смисъл в думата народен представител. Очевидно новият смисъл е, че за народните представители могат едни правила да съществуват, за всички останали българи, са други“, допълни още тя.

Според нея народните представители трябва да дават личен пример. Десислава Атанасова предложи две решения в заповедта на министъра на здравеопазването да бъде включено изискването за зелен сертификат и за Народното събрание или втори тип решение да отмени за територията на Република България изискването за представянето на този сертификат.

От своя страна Костадин Костадинов от „Възраждане“ попита: „Защо няма „зелен сертификат“ в здравното министерство, в общините, в областните администрации, в съдилищата“, попита той.

Костадинов запита още: „Кой е Кацаров, че да решава. Или Народното събрание да реши. Или народът да се произнесе в референдум за продължаването или отмяната на тези мерки“, заяви още той.

Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
София
облачно
1.7 ° C
3.4 °
1.5 °
87 %
1.5kmh
100 %
пт
7 °
сб
7 °
нд
7 °
пн
7 °
вт
6 °

Прочети още

Весела Лечева: „Обнадеждена съм, че до края на годината „Арена София“ ще има нов генерален спонсор“

Весела Лечева: „Обнадеждена съм, че до края на годината „Арена София“ ще има нов генерален спонсор“

Никола Стоянов ще открие нова инвестиция за 16 млн. лева в Индустриална зона – Божурище

Никола Стоянов ще открие нова инвестиция за 16 млн. лева в Индустриална зона - Божурище

Румен Радев проведе телефонен разговор с председателя на Еврогрупата Паскал Донаху

Румен Радев проведе телефонен разговор с председателя на Еврогрупата Паскал Донаху