fbpx
24.1 C
София
12 август 2022 | петък | 12:21

Десислава Атанасова: Танкерите с втечнен газ са “митични” 

Тя обяви, че има информация, че Рашков е проверяван от КПКОНПИ

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Танкерите с втечнен газ са “митични” и аз не вярвам в съществуването им. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

“Не виждаме по-ниска цена на газа и гарантирани доставки, а това ще изправи служебното правителство пред голям проблем. Вероятно ще има икономически и социален колапс. За всичко, което управляващите не мога да свършат, обвиняват ГЕРБ. Има огромна заплаха София да остане без парно”, коментира тя.

Атанасова припомни, че преговорите за азерски газ не започват от “Продължаваме Промяната”, а много преди това. И добавя, че те са започнали с инициатива на президента Георги Първанов и са продължени от Бойко Борисов.

“Петков няма защо да си приписва заслуги. България все още плаща капацитет на “Газпром”, а ние пак получаваме руски газ, но на по-висока цена и чрез посредници. Ако бяхме на власт, нямаше да забавим гръцката връзка. Щяхме да имаме по-сериозен ангажимент към количествата запас в Чирен”, подчерта тя.

В ефира на NOVA Атанасова каза още, че досега никой не им е отговорил дали Бойко Рашков е проверяван от КПКОНПИ, тъй като тя разполага с информация, че това е така.

Според нея и предложението за антикорупционен закон е механичен сбор от правни норми, водещи до хаос.

“Властта демонстрира липса на опит и арогантност. Първият български парламент с успешен вот на недоверие. Те бяха нагледен пример за това как не се управлява държава. Петков обогати забавните предавания с липсата си на езикова култура”, коментира Атанасова. 

- РЕКЛАМА -spot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img