fbpx
26.8 C
София
15 август 2022 | понеделник | 18:32

Десетки цивилни и деца са загинали при руска ракетна атака в Украйна

Жилищни, административни и офис сгради са понесли "значителни щети и разрушения" при атаката, която според украинската армия е била извършена с крилати ракети "Калибър", изстреляни от подводница в Черно море, съобщи главната прокуратура на Украйна, цитирана от Ройтерс

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Най-малко 20 души, включително две деца, са били убити по последни данни на украинските власти при руските ракетни удари във Виница вчера.

Градът се намира на 268 километра югозападно от украинската столица Киев и е далеч от основните фронтови линии на Източна и Южна Украйна.

Жилищни, административни и офис сгради са понесли “значителни щети и разрушения” при атаката, която според украинската армия е била извършена с крилати ракети “Калибър”, изстреляни от подводница в Черно море, съобщи главната прокуратура на Украйна, цитирана от Ройтерс.

Украинската противовъздушна отбрана е свалила четири ракети над района, заяви губернаторът на Виницка област Сергий Борзов.

Ракетите са предизвикали пожар на съседен до сградите паркинг, който е обхванал 50 автомобила.

Около 90 човека, 50 от които са в тежко състояние, са потърсили медицинска помощ след атаката, която също така е унищожила и медицински център.

- РЕКЛАМА -spot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img