fbpx
23 C
София
20 август 2022 | събота | 01:19

Депутатите утвърдиха 24 комисии в НС

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Депутатите създадоха 24 постоянни комисии в Народното събрание. Това се случи, след като народните представители приеха текст от новия Правилник за организацията и дейността на Народното събрание.

“За” създаването на комисиите гласуваха единодушно 165 народни представители, нямаше нито “против”, нито “въздържали се”.

Създават се и две нови, те са – Комисия по превенция и противодействие на корупцията и Комисия по туризъм.

Останалите са: по бюджет и финанси; по конституционни и правни въпроси; по икономическа политика и иновации; по енергетика; по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление; по външна политика; по въпросите на Европейския съюз; по отбрана; по вътрешна сигурност и обществен ред; за контрол над службите за сигурност; по земеделието, храните и горите; по труда, социалната и демографската политика; по образованието и науката; по въпросите на децата, младежта и спорта; по здравеопазването; по околната среда и водите; по транспорт и съобщения; по електронно управление и информационни технологии; по културата и медиите; за прякото участие на гражданите и взаимодействието с гражданското общество; по правата на човека, вероизповеданията и жалбите на гражданите.

Председателят и зам.-председателите на парламента вече ще могат да оглавяват тези редовни комисии, решиха още депутатите. Досега това не беше възможно.

Запазва се съотношението между числеността на парламентарните групи и броя на членовете в комисиите, гласуваха още депутатите.

Междувременно продължава да тече дебатът дали депутатите да имат коледна ваканция, и ако да – колко да дълга да бъде.

Обсъжда се почивката да е по-кратка от заложената в Правилника на НС.

- РЕКЛАМА -spot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img