fbpx
18.2 C
София
сряда | 25.05.2022 | 01:19:37
сряда | 25.05.2022 | 01:19:37
18.2 C
София

Депутатите решават дали Любомир Каримански да стане управител на БНБ

Кандидатурата му се очаква да не бъде подкрепена още от "Демократична България", ДПС, БСП и ГЕРБ

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Депутатите решават дали Любомир Каримански да стане управител на БНБ. Преди да гласуват кандидатурата му ще бъде изслушан в Народното събрание. За да бъде избран, са необходими гласовете на половината от регистриралите се депутати.

До този момент от “Продължаваме промяната” обявяваха, че няма да гласуват за Каримански. Той е предложен за поста от “Има такъв народ”.

Кандидатурата му се очаква да не бъде подкрепена още от “Демократична България”, ДПС, БСП и ГЕРБ.

Каримански остана единственият кандидат след като в неделя се отказа председателят на парламентарната група на “Продължаваме Промяната” Андрей Гюров. Той съобщи, че не е срещнал необходимата подкрепа, а изборът на управител на БНБ е станал повод за раздор в управляващата коалиция.

Ако не бъде избран управител, може да се обяви нов конкурс. До избирането на гуверньор, длъжността ще изпълнява досегашния управител Димитър Радев, чийто шестгодишен мандат изтече миналата година.

- Реклама -spot_imgspot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук