fbpx
5.7 C
София
петък | 20.05.2022 | 06:17:10
петък | 20.05.2022 | 06:17:10
5.7 C
София

Депутатите решават дали да закрият окончателно спецправосъдието в България

Това се случва с гласуването на второ четене промени в Закона за съдебната власт

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Депутатите решават дали да закрият Специализирания съд и прокуратура, както и апелативните им инстанции. Това се случва с гласуването на второ четене промени в Закона за съдебната власт.

Работещите в тях магистрати ще бъдат преназначени на квотен принцип в други съдилища и то не само в наказателните им отделения, приеха още депутатите на второ четене в Правната комисия.

Премахнати бяха и кариерните, и финансовите бонуси за членовете на Висшия съдебен съвет и инспекторите от съдебния инспекторат. Тази идея за реформа е на управляващото мнозинство. Против нея са ГЕРБ и ДПС.

- Реклама -spot_imgspot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук