Народните представители от Народното събрание обсъждат исканата от Има такъв народ оставка на председателя на парламента Никола Минчев. 

120 депутати от “Има такъв народ”, ГЕРБ-СДС, ДПС и “Възраждане” внесоха предложението и събират достатъчно гласове, за да бъде прието.

От опозицията обявиха, че ще подкрепят искането за оставка. Така четирите партии имат нужното мнозинство. В същото време премиерът Кирил Петков отложи посещението си в Азербайджан, за да подкрепи Никола Минчев.

„Вчера цяла България видя как председателят на НС се опита да саботира по най-пристрастния начин истината. Тя лъсна наяве. Направиха ни услуга, тъй като цяла България гледаше неговите действия. Трябваше да има закрито изслушване на министъра на външните работи, на което тя да разсекрети секретни документи, доказващи, че министър-председателят на България е национален предател. Г-н Минчев го уважавам като мой колега, но когато е председател на парламента, той трябва да бъде независим, а не да бъде зависим от нечии решения в МС. Вчера Минчев се опита да наруши закона и да вкара в изключително сериозно престъпление министъра на външните работи. Отвратени сме от поведението му”, каза Станислав Балабанов от ИТН в кулоарите на парламента преди заседанието.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here