fbpx
15.8 C
София
петък | 27.05.2022 | 09:52:30
петък | 27.05.2022 | 09:52:30
15.8 C
София

Депутатите решават дали България да окаже военно-техническа помощ на Украйна

Тази сутрин в парламента е внесено и писмо от името на президента на Украйна Володимир Зеленски

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

На извънредно заседание днес депутатите решават дали България да даде оръжие на Украйна. В дневния им ред са включени две точки.

Предвидено е изслушване на премиера Кирил Петков, както и на министъра на енергетиката. Депутатите ще чуят доклад на директорите на енергийните дружества, както и на спецслужбите.

Втора точка в програмата е решението за предоставяне на военно-техническа помощ на Украйна. Парламентът трябва да гласува дали да даде мандат на кабинета “Петков”. Към момента предварителните нагласи показват, че само “Възраждане” и БСП не одобряват военната помощ.

Тази сутрин в парламента е внесено писмо от името на президента на Украйна Володимир Зеленски. То е депозирано от посланика на Украйна у нас Виталий Москаленко. Писмото е в продължение на разговорите в Киев между премиера Кирил Петков и президента Зеленски. В него се потвърждава, че Киев иска от България украинска военна техника да бъде ремонтирана у нас, както и подкрепа за европейската интеграция на страната. 

- Реклама -spot_imgspot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук