fbpx
25.8 C
София
11 август 2022 | четвъртък | 17:40

Депутатите приеха Законопроекта за противодействие на корупцията на първо четене

Законопроектът беше внесен от ПП

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

На първо четене беше приет Законопроект за противодействане на корупцията от Правната комисия в Народното събрание. Решението дойде след като 14 депутати гласуваха “за”, 4 гласуваха “против” и трима “въздържали се”. От политическа партия ГЕРБ гласуваха “против”.

Законопроектът беше внесен от ПП. Предстои обществено обсъждане. Законопроектът предвижда структурни промени в Антикорупционната комисия, като идеята е тя да бъде разделена на две структури. Едната да има разследващи функции, а другата да се занимава само с отнемане на незаконно придобитото имущество.

Проектът е едно от условията, които “Продължаваме промяната” поиска, за да участват в разговорите за съставянето на ново правителство. Така досегашните коалиционни партньори се обединиха при гласуването и приеха промените. Очаква се в петък да влязат за гласуване и в пленарната зала.

По предложение на “Има такъв народ” другата седмица ще се проведе обществено обсъждане на промените.

- РЕКЛАМА -spot_img
Петър Копринков
Петър Копринковhttp://www.newsone.bg
Петър Копринков е журналист в информационния сайт NewsONE. Той е студент по Журналистика в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Има опит като стажант в БНР и като автор на материали в спортната секция на bTV.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img