2.12.2022 | петък | 02:12

Депутатите отказаха да влизат в парламента със „зелен сертификат“

Публикувано:

Сподели поста:

Депутатите няма да ползват „зелен сертификат“, за да влизат в парламента. Това стана ясно след провелия се първи председателски съвет на 47-ото НС. По време на заседанието депутатите не стигнаха до консенсус.

От „Възраждане“ се обявиха категорично против тази мярка и съществуването на всички останали. Левицата също не възприе идеята да се влиза със сертификат в парламента.

„Това би затруднило работата на народните представители. Разбира се, трябва да спазваме всичко като мерки, което съществува в заповедта на министъра на здравеопазването, маски, дистанция“, коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Демократична България“ и ГЕРБ заявиха, че подкрепят предложението. Председателят на ПГ ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова уточни, че цялата група е ваксинирана и няма против да си показва сертификата.

Въпреки липсата на консенсус по темата, тя остава отворена и ще се търси становище от здравните институции, обясни председателят на парламентарната група на „Продължаваме промяната“ Андрей Гюров.

Партиите обаче се обединиха около исканото обсъждане на скандала със затварянето на редакцията на в. „Труд“. Именно това ще е първата точка на заседанието на парламента в сряда, в която ще бъде изслушан служебният министър на културата проф. Велислав Минеков.

Очаква се депутатите да гласуват и формирането на първата си комисия – тази за изготвянето на нов правилник на парламента.

Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
София
облачно
1.7 ° C
3.4 °
1.5 °
87 %
1.5kmh
100 %
пт
7 °
сб
7 °
нд
7 °
пн
7 °
вт
6 °

Прочети още

Весела Лечева: „Обнадеждена съм, че до края на годината „Арена София“ ще има нов генерален спонсор“

Весела Лечева: „Обнадеждена съм, че до края на годината „Арена София“ ще има нов генерален спонсор“

Никола Стоянов ще открие нова инвестиция за 16 млн. лева в Индустриална зона – Божурище

Никола Стоянов ще открие нова инвестиция за 16 млн. лева в Индустриална зона - Божурище

Румен Радев проведе телефонен разговор с председателя на Еврогрупата Паскал Донаху

Румен Радев проведе телефонен разговор с председателя на Еврогрупата Паскал Донаху