fbpx
23.6 C
София
15 август 2022 | понеделник | 23:58

НС реши: Мораториумът върху цената на водата, тока и парното ще важи три месеца

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Народните представители замразиха за три месеца цената на тока, парното и водата. Това се случи от втория опит, след като вчера депутатите наложиха мораториум на цените от януари 2021 година. Оказа се, че това решение е неправомерно.

Депутатите наложиха мораториум върху цените на тока, парното и водата | NewsONE

Последва заседание на новата временна комисия за енергийната криза, която го редактира и скокът на цените ще бъде замразени за периода от 16 декември до 31 март 2022 г. на цените, действащи към момента.

В резултат редакцията документът беше внесен за ново разглеждане в пленарна зала като първа точка от днешното заседание на Народното събрание.

Мораториумът върху цените на тока, парното и водата ще бъде прегласуван в четвъртък | NewsONE

По-рано днес премиерът Кирил Петков заяви, че мораториумът ще бъде препотвърден депутатите и съобщи, че заседанията на Министерския съвет ще се провеждат всяка сряда.

- РЕКЛАМА -spot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img