fbpx
More

  Денков: Трябва да обезпечим със средства за режийни разходи за следващата учебна година училищата и детските градини

  Картината ще бъде ясна през лятото, сигурен съм, че за есента училищата ще бъдат подготвени и няма да има проблем, изрази увереност министърът

  Още не съм видял макрорамката за актуализацията на бюджета, заложена от Министерството на финансите. Знам, че има преговори по отношение на макрорамката със синдикатите и с работодателските организации. Когато видим макрорамката, тогава ще коментирам какви са исканията.

  Това, което мога да кажа е, че със сигурност трябва да обезпечим за следващата учебна година училищата и детските градини по отношение на режийните разходи, за да е сигурно, че няма да имат проблеми с отоплителния сезон, каза пред журналисти министърът на образованието и науката акад. Николай Денков пред журналисти, попитан какви ще са исканията на Министерството на образованието и науката за средства за образованието от актуализацията на бюджета.

  Образователният министър отбеляза, че тези средства ще се необходими на училищата и детските градини, за да се покрият разходите им, свързани с инфлацията и с високите цени на горивата.

  Но средата е много динамична, тъй като се менят цените, а все още част от бюджетите, които трябваше да получат училищата, се забавиха от общините и това е свързано с по-късното приемане на бюджета. Картината ще бъде ясна през лятото, сигурен съм, че за есента училищата ще бъдат подготвени и няма да има проблем, изрази увереност министър Николай Денков за БТА.