2.12.2022 | петък | 02:00

Деница Сачева : Ако управлявахме, щяхме да предложим 720 лв. минимална заплата

Публикувано:

Сподели поста:

„Ако ние управлявахме в момента, щяхме да предложим 720 лв. минимална работна заплата, защото считаме, че това трябва да бъде числото от началото на следващата година“. Това каза депутатът от ГЕРБ и бивш социален министър Деница Сачева.

„На практика в момента не е ясно служебното правителство с кого се конкурира. Ние винаги говорихме за това, че то е активен участник в изборите, а не е безпристрастен организатор, какъвто трябва да бъде. Не може то да взима решения от стратегически характер”, коментира тя пред NOVA NEWS.

От думите й стана ясно, че ГЕРБ ще подкрепят вдигането на минималната работна заплата, както и запазването на парите за пенсионерите, но ще настояват за много ясна средносрочна прогноза по отношение на разходите, както и дали всички тези социални плащания могат да бъдат обезпечени в следващите 3 години.

Тя каза още, че партията категорично се противопоставя на това да се вдигат доходи чрез заеми и да се дават щедри социални обещания.

„Нека видим какво ще се случи със сформирането на редовно правителство. Не изключвам възможността едно редовно такова да внесе свой бюджет. Възможните сценарии са много и различни“, каза още Сачева.

По отношение на ролята на ГЕРБ в 47-ия парламент, тя заяви, че те могат да бъдат конструктивна опозиция.

„Не смятаме, че опозицията трябва да бъде непременно източник на скандали, а напротив – може да бъде конструктивна и да допринася със своя опит. Това ще се види и от предложенията, които ще дадем по отношение на бюджет 2022“, добави още тя.

Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
София
облачно
1.7 ° C
3.4 °
1.5 °
87 %
1.5kmh
100 %
пт
7 °
сб
7 °
нд
7 °
пн
7 °
вт
6 °

Прочети още

Весела Лечева: „Обнадеждена съм, че до края на годината „Арена София“ ще има нов генерален спонсор“

Весела Лечева: „Обнадеждена съм, че до края на годината „Арена София“ ще има нов генерален спонсор“

Никола Стоянов ще открие нова инвестиция за 16 млн. лева в Индустриална зона – Божурище

Никола Стоянов ще открие нова инвестиция за 16 млн. лева в Индустриална зона - Божурище

Румен Радев проведе телефонен разговор с председателя на Еврогрупата Паскал Донаху

Румен Радев проведе телефонен разговор с председателя на Еврогрупата Паскал Донаху