fbpx
25.8 C
София
четвъртък | 26.05.2022 | 20:39:10
четвъртък | 26.05.2022 | 20:39:11
25.8 C
София

Ден на отворените врати в Народното събрание

На 16 април отбелязваме Деня на Българската конституция и 143 години от приемането на първия български основен закон

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Оригиналите на Търновската и Сребърната конституции и богослужебни вещи на председателя на Учредителното събрание Екзарх Антим I ще могат да видят гражданите в Деня на отворени врати на Народното събрание. Инициативата е по повод 16 април – Ден на Българската конституция и отбелязването на 143 години от приемането на първия български основен закон.

Председателят на Народното събрание Никола Минчев ще посрещне първите посетители в . часа. Сред тях ще бъдат и специалните гости на събитието – студенти по “Право” и “Българска филология” от Софийския университет и по “Право” от Нов български университет, както и ученици от столичното 21 СОУ “Христо Ботев”.

В Клуба на народния представител посетителите ще могат да разгледат изложба, която представя интересни факти, снимки и документи, свързани с Търновската конституция и работата на Учредителното събрание. Ще бъде излъчен и документалният филм “Премеждията на свещената книга”.

В пленарната зала на Народното събрание за гостите на институцията ще бъде излъчен документалният филм “Щрихи от първия български парламент”, Търново, 1879 г. Посетителите ще могат да разгледат мястото, където и днес се приемат българските закони.

- Реклама -spot_imgspot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук