fbpx
26.8 C
София
15 август 2022 | понеделник | 19:29

“Демократична България” предлага членовете на КЕВР сами да избират председателя

Предложението може да мине през Народното събрание за няколко дни

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

От “Демократична България” са внесли законопроект за промени в Закона за енергетиката, който предвижда членовете на Комисията за енергийно и водно регулиране да могат да избират помежду си председател, когато няма действащ такъв и действащо Народно събрание, съобщи Ивайло Мирчев.

В случаите на предсрочно прекратяване на пълномощията на председател на КЕВР, както и в случаите, когато няма избран и встъпил в длъжност председател, до избора на нов председател членовете на Комисията определят от своя състав член, който временно да изпълнява тези функции. В случай на невъзможност да се определи такъв член, функциите на председател да се изпълняват от члена с най-продължителен стаж на ръководна длъжност в областта на енергетиката, гласят предложените промени в Закона за енергетиката.

Ивайло Мирчев заяви, че предложението може да мине през Народното събрание за няколко дни, стига депутатите да имат доброто желание това да се случи. 

“Тук трябва да се подходи държавнически, а не да се преследват партийни интереси”, заяви той.

Мирчев изрази надежда да получат съгласието на парламентарните групи за този законопроект и сега на енергийна комисия ще разгледат тази тема. 

“Разговори сме водили, надяваме се да има разбиране и да постигнем съгласие в рамките на утрешния ден по тази тема”, заяви депутатът.

Справка на сайта на парламента потвърждава, че такъв законопроект е внесен.

- РЕКЛАМА -spot_img
Тоня Стоянович
Тоня Стояновичhttp://www.newsone.bg
Тоня Стоянович работи като журналист повече от 20 години. Първите си стъпки в бранша прави под ръководството на Томислав Русев, като спортен репортер. Споделя, че никога няма да забрави първия си урок, а именно правилото ,че няма лош отговор ,а лошо зададен въпрос. В последната година от следването си в Национална спортна академия „Васил Левски“ записва втора специалност спортна журналистика. Почти 10 години отразява състезания от моторните спортове, волейбол, борба и др. Завършва магистратура “Електронни медии“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2013 година работи като репортер,редактор и водещ в политическите новини в телевизия. В живота и в работата си винаги си напомня думите на италиански поет Данте Алигиери, че „Най-горещите места в ада са предназначени за онези, които по време на големи морални изпитания са пазили неутралитет.“
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img