fbpx
21.1 C
София
събота | 28.05.2022 | 01:45:46
събота | 28.05.2022 | 01:45:46
21.1 C
София

“Демократична България” настоява да изгоним Митрофанова

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

“Демократична България” настоява руският посланик Елеонора Митрофанова да бъде обявена за персона нон грата. Мотивът е, че поведението ѝ напоследък е в разрез с Виенската конвенция и уронва достойнството на България. Това съобщи депутатът от ДБ Антоанета Цонева в декларация от парламентарната трибуна.

В декларацията присъства и друго искане – България “по-енергично да се включи в “отпора на цивилизования свят срещу руската агресия в Украйна” и съответно да ѝ предостави оръжия и муниции. 

“През последните дни се множат свидетелствата за зверствата извършени срещу украинската армия в Буча и други украински градове. Световното обществено мнение е потресено от кадрите на трупове по улицата, от сведенията за масови гробове, сведенията за изнасилвания и изтезания на невинни хора. Става все по-ясно, че режимът на Путин извършва военни престъпления, набиращи мащабите на геноцид”, заяви Цонева. 

Десните настояват България да помогне с предоставянето на съдебно-медицинска експертиза разследването на военните престъпления на руската армия, които вече се организират от ООН ЕС и други организации, както и страната ни да подкрепи нови, по-сурови санкции срещу Русия. 

“Като припомняме, че като отговор на зверствата в Буча партньорски страни като Германия и Франция изгониха общо 75 дипломати, а Литва руския посланик, настояваме за обявяване персона нон грата на руския посланик Елеонора Митрофанова, чието поведение напоследък систематично е в разрез с Виенската конвенция и уронва достойнството на България. 

България да започне да доставя на Украйна оръжия и муниции, които да ѝ позволят да се защити от руската агресия и съпроводените от нея военни престъпления. Свободата, достойнството и животът трябва да се отстояват”, каза още Антоанета Цонева. 

- Реклама -spot_imgspot_img
Георги Донков
Георги Донковhttp://www.newsone.bg
От близо 30 години Георги Донков работи като журналист. Практикувал е професията в почти всички видове медии, в различни точки на света. Макар че най-дълго е работил в телевизията, голямата му любов си остава радиото, а последната му страст са онлайн медиите.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук