fbpx
27.8 C
София
9 август 2022 | вторник | 14:26

Деляна Иванова ще представи в Кюстендил новия подход в регионалното и трансграничното развитие до 2027 г.

Бюджетът на Програма „Развитие на регионите“ е близо 6,6 млрд. лв.

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деляна Иванова ще даде начало в Кюстендил на информационната кампания за новия подход в регионалното и трансгранично развитие през програмния период 2021 – 2027 г. На форума ще бъде представена актуална информация за Програма „Развитие на регионите“ 2021-2027 г., възможностите за финансиране по програмите за трансгранично сътрудничество и проектите на МРРБ в Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ).

Бюджетът на Програма „Развитие на регионите“ е близо 6,6 млрд. лв. В следващите 7 години област Кюстендил ще има достъп до европейско финансиране и по линия на 6 от програмите за териториално сътрудничество, в които страната ни участва. Общият им ресурс е над 2 млрд. лв.

В рамките на НПВУ МРРБ ще изпълнява общо 5 проекта за близо 3 млрд. лв. Те са насочени към мерки за енергийно обновяване на жилищни и публични сгради, включително обекти в сферата на производството, търговията и услугите, подкрепа на устойчив градски транспорт,изграждане и реконструкция на ВиК системи и др.

Първото събитие от информационната кампания ще се проведе на 16 май 2022 г. в Кюстендил, Парк хотел „Кюстендил“, зала „Пауталия“. Регистрацията на участниците ще започне в 10:30 ч., а официалното откриване е от 11 ч.

- РЕКЛАМА -spot_img
Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://www.newsone.bg
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here