fbpx
More

  Делян Пеевски отрече разкритията в “Пандора пейпърс”

  Бившият депутат от ДПС Делян Пеевски отрече твърденията, че името му фигурира в международното разследване “Пандора пейпърс”, където се разкри информация за политици, укривали част от приходите си в офшорни сметки, с цел избягване на данъци.

  Делян Пеевски е един от българите в „Пандора пейпърс“ | NewsONE

  “Разпространената в медиите информация за недекларирани от мен офшорни дружества е невярна, тъй като винаги надлежно и в съответствие със закона съм декларирал пред компетентните органи цялото си имущество”, заяви в позиция до медиите Делян Пеевски.
  “Въпросните дружества са изцяло дъщерни на дружество, в което имам пряко участие и което е надлежно декларирано, като всякакви различни интерпретации са изцяло неоснователни и манипулативни. Отделно, тези дружества никога не са извършвали дейност, не са притежавали активи и чрез тях не са осъществявани каквито и да било сделки. Поради което опитът да се внуши, че има нещо нередно е неуместен и предварително обречен на неуспех”, коментира още бившият депутат от ДПС.
  Според него става дума за “активно мероприятие”.
  Касае се, за пореден път, за активно мероприятие на кръга “Капитал” и свързаните с него медии, с цел тиражиране на неверни и манипулативни твърдения, несъстоятелността на които лесно може да бъде проверена и опровергана. Нямам никакво притеснение от това, като през годините съм бил многократно проверяван по подобни несъстоятелни твърдения”, се казва още в позицията.
  Според Пеевски целта е само една, а моментът на атаката срещу него – внимателно избран.
  “Винаги съм бил изряден при декларирането на притежаваното от мен имущество, не съм укривал по какъвто и да е начин доходи, като съм заплащал всички дължими към държавата данъци. Не е случайно избран и моментът за тази манипулация, като някои политици вече удобно се възползват от нея в предизборната си риторика. Умишленото използване на името ми няма да доведе и този път до целения от тях резултат”, добавя Делян Пеевски.