fbpx
26.8 C
София
15 август 2022 | понеделник | 19:10

Делян Добрев в Патарински Live: Газ няма, но за сметка на това е скъп

Газовите доставки са бомба пред служебното правителство, смята депутатът от ГЕРБ

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

В ефира на предаването Патарински Live по NewsOne бившият министър на енергетиката Делян Добрев разкри подробности за изслушването на Кирил Петков от депутатите във връзка с газовите доставки. 

“Имаше смисъл от заседанието. Лошото е, че хората не можаха да го чуят, но заключението от него е, че газ няма, но за сметка на това е скъп. 32% поскъпване от юли, август месец увеличението ще продължи, но по-големият проблем е, че от август нататък няма и осигурени количества газ за потреблението на България”, заяви той.

“Газовото хранилище в Чирен е пълно на 35%, а хранилищата в Европа са пълни на 80%. Ако 35% е достатъчно, това е все едно да ти пишат три на релси в училище, но да казваш добре съм”, коментира още Добрев. 

“Според мен това е бомба пред служебното правителство, която се залага сега. А тази бомба е като ядрена бойна глава за следващото редовно правителство през зимата. Представете си да няма газ през зимата, софиянци ще умрат от студ”, смята депутатът от ГЕРБ. 

Целя разговор на Делян Добрев от ГЕРБ с журналиста Димитър Патарински гледайте във видеото:

- РЕКЛАМА -spot_img
Нели Ставрева
Нели Ставреваhttp://www.newsone.bg
Журналист с дългогодишен опит в печатни и електронни издания. Дипломиран журналист в “Университета за Национално и световно стопанство”. Работила е като редактор и продуцент във водещи български масмедии.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img