fbpx
More

  “Делта Гард” за отнемането на лиценза им: Див популизъм и предизборни фойерверки

  "След време ще има комисии, които ще разглеждат репресиите на Рашков и Спецов", коментират от охранителната фирма

  Охранителната фирма “Делта Гард” определи като “предизборен фойерверк” решението на МВР да отнеме лиценза й. В сайта на фирмата, собственикът й Димитър Спасов даде кратко интервю, в което окачествява действията на служебния вътрешен министър Бойко Рашков и подопечното му ведомство, като “безпрецедентна некомпетентност” и “див популизъм”.

  “Смехотворно е, че след толкова месеци терор и закани, сътвориха това като резултат, което се надяват да им даде предизборни криле. С тези действия Бойко Рашков потвърждава слуховете за поет ангажимент срещу сериозна сума да ни вземе лиценза и виждам, че се е забързал, но ще трябва да се въоръжи с търпение. Осъзнавам, че МВР и НАП са истинските мутри в тази държава”, заяви Спасов. Той обясни, че е разбрал за задействаната процедура по отнемането на лиценза от медии, които по думите му многократно е алармирал за оказван натиск и опит за саботаж от страна на служебния вътрешен министър.

  See the source image
  Собственикът на “Делта гард” Димитър Спасов

  За намеренията на МВР да отнеме лиценза на “Делта Гард” стана ясно вчера, а днес се разбра, че мотивите на министерството са свързани с постъпили данни за съдружник от фирмата, който е привлечен като обвиняем за престъпление от общ характер. Според ведомството, той е трябвало да прекрати участието си в търговското дружество в 30-дневен срок, но не го е направил.

  МВР погна „Делта Гард“ | NewsONE

  “От това, да има процедура по отнемането на лиценза, до фактическото му отнемане, е една сложна процедура, която отнема години и е извън компетенцията на Рашков, а е на съда, ако въобще се стигне до съд. Гарантирам ви, че след време ще има комисии, които ще разглеждат репресивния подход на Рашков и Спецов не само срещу нас, но и срещу стотици фирми, попаднали под техния кръстосан огън”, обясни Спасов.

  През последните години, името на “Делта гард” бе замесено в няколко знакови скандала, включително по разследването “Осемте джуджета”. Бизнесменът Васил Божков, който се укрива в Дубай пък обвини фирмата, че през 2020г. изпращала свои хора да създават смут на летните антиправителствени протести. Димитър Спасов отрече всички обвинения.