fbpx
21.1 C
София
събота | 28.05.2022 | 00:42:38
събота | 28.05.2022 | 00:42:38
21.1 C
София

Делегация от България се срещна с български организации в Битоля

Българската общност в Република Северна Македония е приоритет, отбеляза премиерът Кирил Петков

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Делегация от България проведе среща с представители на български организации в Република Северна Македония.

На срещата, състояла се в Генералното консулство на България Битоля, участваха премиерът Кирил Петков, вицепрезидентът Илияна Йотова, министърът на външните работи Теодора Генчовска, заместникът й Велислава Петрова, посланикът в югозападната ни съседка Ангел Ангелов, народни представители от няколко парламентарни групи и бившият председател на 44-тото Народно събрание Цвета Караянчева.

Снимка: Пресцентър на Министерския съвет

Българската общност в Република Северна Македония е истински приоритет, отбеляза премиерът Кирил Петков. Той призова за усилена работа от двете страни на границата, за да бъдат преодолени всички проблеми, а Балканите да се превърнат в проспериращ регион. 

За да бъде Република Северна Македония част от европейското семейство, трябва да се спазват правата на българите, посочи вицепрезидентът Илияна Йотова. Според нея посещението на днешната делегация показва постигнатия национален консенсус по темата. 

Министърът на външните работи Теодора Генчовска призова за вписването на българите в конституцията на страната, за да бъдат спазвани правата им. 

По-късно през деня българката делегация ще участва ще участва в откриването на нов клуб на Културния център „Иван Михайлов“ в град Битоля, допълва БТА.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук