fbpx
27 C
София
12 август 2022 | петък | 15:51

Действащият президент на Италия беше преизбран за втори мандат

Депутати подканиха Серджо Матарела, който е заявявал, че не иска втори мандат, да промени решението

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Италианският президент Серджо Матарела беше преизбран за втори седемгодишен мандат, слагайки край на дните на политическа безизходица, след като партийните лидери се опитваха да изберат негов наследник, предадоха Асошиейтед прес и БТА.

По-рано днес депутати подканиха 80-годишния президент, който е заявявал, че не иска втори мандат, да промени решението си и да приеме да бъде преизбран от депутатите и делегатите от регионите. Политическите лидери се опитваха от дни да постигнат консенсус за нов кандидат.

Матарела беше избран на осмия кръг на гласуването, като успя да събере минималния брой от 505 гласа, необходим за преизбирането му. Партийни лидери подканиха днес президента да се съгласи да остане за втори мандат на фона на опасения, че продължителните политически спорове ще подкопаят доверието към страната.

- РЕКЛАМА -spot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img