fbpx
18.8 C
София
20 август 2022 | събота | 04:13

ДБ: Новият премиер трябва да бъде излъчен от коалицията (ВИДЕО)

"На този етап не сме водили преговори с БСП за трети мандат, заяви Андрей Гюров от "Продължаваме промяната"

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Новият премиер трябва да бъде излъчен от досегашната коалиция от “Продължаваме промяната”, “Демократична България”, БСП и депутатите, които подкрепят правителството. Това заяви Владислав Панев от ДБ.

“Напълно логично ми звучи премиерът да бъде излъчен от “Продължаваме промяната” в разговори с партньорите си в настоящата коалиция”, заяви Владислав Панев от ДБ.

Според Андрей Гюров от “Продължаваме промяната” най-важно е да се стигне до работеща управленска формула.

“На този етап не сме водили преговори с БСП за трети мандат. Сега топката е най-вече в полето на президента. Той трябва да вземе едно много държавническо решение на коя сила на даде третия мандат и след това да седнем на масата за преговори и да разговаряме. Това заяви председателят на ПГ на “Продължаваме промяната” Андрей Гюров.

“На този етап най-важното е, след като се връчи мандатът, да се реши дали има работеща формула, която ще даде устойчиво мнозинство и мнозинство, което ще позволи да се изпълни програмата, в която ние ясно сме разписали нашите приоритети. Ако има такава формула, вече на следващия етап ще говорим за номинация за премиер”.

Гюров отказа да каже дали е възможно Никола Минчев да бъде следващият премиер.

- РЕКЛАМА -spot_img
Тоня Стоянович
Тоня Стояновичhttp://www.newsone.bg
Тоня Стоянович работи като журналист повече от 20 години. Първите си стъпки в бранша прави под ръководството на Томислав Русев, като спортен репортер. Споделя, че никога няма да забрави първия си урок, а именно правилото ,че няма лош отговор ,а лошо зададен въпрос. В последната година от следването си в Национална спортна академия „Васил Левски“ записва втора специалност спортна журналистика. Почти 10 години отразява състезания от моторните спортове, волейбол, борба и др. Завършва магистратура “Електронни медии“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2013 година работи като репортер,редактор и водещ в политическите новини в телевизия. В живота и в работата си винаги си напомня думите на италиански поет Данте Алигиери, че „Най-горещите места в ада са предназначени за онези, които по време на големи морални изпитания са пазили неутралитет.“
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img