4.9 C
София
събота | 04.12.2021 | 12:47:56
4.9 C
София
събота | 04.12.2021 | 12:47:56

Дават старта на екопроекта „Живей в кръговрата! Разреши проблема!“

Програмата е насочена към ученици в начален етап на образование

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Днес стартира на проектът “Живей в кръговрата! Разреши проблема!“. Той включва разработването на 6 образователни програми за всички етапи на обучение, интегриращи модули, свързани с управлението на отпадъците и кръговата икономика в конкретни теми от задължителното учебно съдържание. Това обяви за NewsOne Кристияна Цекова, която е ръководител на проекта. Тя посочи, че в рамките му са предвидени провеждането на кампании в образователни организации и сред широката общественост, включително обучения на зелени училищни екипи, вътрешни училищни тренинги, национален дигитален конкурс по природни науки за приложни решения на актуални екологични проблеми, създаване на пътуваща интерактивна изложба, показваща пътя на отпадъците. В програмата е включено и събитието за възрастни „Нощ на науката“, както и разработването на рамкова училищна екологична политика.

“Основната цел на проекта е да допринесе за повишаване на осведомеността и на участието относно управлението на ресурси, рециклирането на отпадъци, кръговата икономика сред училищата и населението посредством разработване, провеждане на образователни програми и кампании”, обяснява Цекова, която е и учител в ЧОУ и ЧПГ “Образователни технологии”.

От думите й става ясно, че програмата е предвидена за ученици в начален етап.

“Детски научен център “Музейко”, които са партньори по проекта, ще осъществи 10 еднодневни посещения в 10 училища, където ще проведе обучения за учители и обществени съвети в добри училищни екопрактики, ефективни методи за преподаване на теми от областта на екологията и устойчивото развитие”, уточнява тя и добавя, че останалите партньори са „Норвежки музей за наука и технологии“, ЧПГ „Образователни технологии“, СУ „Вела Благоева“ гр. Велико Търново, ОУ „Св. Климент Охридски“, с. Дебрен.

- Реклама -spot_imgspot_img
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук