fbpx
16.8 C
София
неделя | 29.05.2022 | 01:20:56
неделя | 29.05.2022 | 01:20:57
16.8 C
София

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен подкрепи приоритетите на новия кабинет, ще си партнираме в отбраната и 5 G мрежите

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Премиерът Кирил Петков проведе телефонен разговор с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен. В рамките на разговора Блинкен поздрави Петков за избирането му за министър-председател и за успешното формиране на ново българско правителство.

Държавният секретар  изрази подкрепата на САЩ за приоритетите на новия кабинет по отношение на справянето с ковид кризата, върховенството на закона и реформите в борбата с корупцията, както и за по-голямата енергийна диверсификация и независимост, изтъквайки общото виждане на двете страни за ползите, които такива инициативи ще донесат на българския народ.

Блинкен изрази благодарността на Съединените щати към България като надежден съюзник и партньор. Той потвърди желанието на страната си да разшири партньорството си с нашата в нови области, като стимулирането на безвъглеродни енергоизточници, модернизацията на отбраната, сигурността на 5G мрежите, като и по други регионални въпроси.

- Реклама -spot_imgspot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук