fbpx
26.8 C
София
събота | 21.05.2022 | 15:14:29
събота | 21.05.2022 | 15:14:29
26.8 C
София

Държавният глава Румен Радев поздрави Еманюел Макрон

България високо цени традиционно добрите отношения на приятелство и сътрудничество с Френската република, заяви българският президент

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Българският държавен глава Румен Радев поздрави Еманюел Макрон по случай преизбирането му за президент на Френската република. Това съобщиха от прессекретариата на Радев.

В поздравителния си адрес българския президент посочва, че изборната победа е красноречиво доказателство за държавническите качества на Еманюел Макрон в момент, когато Европа и светът са изправени пред нови предизвикателства.

„България високо цени традиционно добрите отношения на приятелство и сътрудничество с Френската република, основани на споделените ни ценности, отличното взаимодействие в рамките на Европейския съюз и НАТО и общите ни стремежи за изграждането на единна, силна и солидарна Европа“, подчертава българският президент.

Румен Радев изразява увереност, че в период на глобални предизвикателства България и Франция ще продължат да работят заедно за защита на универсалните човешки права и за осигуряване на сигурно и перспективно бъдеще за гражданите на двете държави.

- Реклама -spot_imgspot_img
Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://www.newsone.bg
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук