fbpx
21.8 C
София
събота | 28.05.2022 | 13:15:49
събота | 28.05.2022 | 13:15:49
21.8 C
София

Държавният департамент оправда използването на думата “геноцид” от Джо Байдън срещу Русия

Президентът на САЩ поднесе изненада с твърдението, че руският президент Владимир Путин извършва геноцид в Украйна

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Американската дипломация оправда употребата на думата “геноцид” от Джо Байдън по адрес на Русия с мотива, че руските сили искат “да унищожат Украйна и цивилното ѝ население”, предаде Франс прес.

Президентът на САЩ поднесе изненада във вторник с твърдението, че руският президент Владимир Путин извършва геноцид в Украйна.

“Мисля, че щом успеем да съберем всички доказателства, ще стигнем до същото заключение като президента Байдън, защото това, което става там, не е инцидент”, заяви в ефира на Си Ен Ен третата в йерархията на Държавния департамент Виктория Нюланд. “Русия и руските сили са взели преднамерено решение да унищожат Украйна и цивилното ѝ население”, добави тя, цитирана от БТА.
     
Конвенцията на ООН за предотвратяване и наказване на престъплението геноцид от 1948 г. определя геноцида като престъпление, извършено “с намерение да бъде унищожена изцяло или отчасти една национална, етническа, расова или религиозна група като такава”
Юристите остават предпазливи по отношение на използването на този термин, а западните лидери са разделени що се отнася до употребата му. Кремъл осъди като неприемливо обвинението на Байдън.       
   

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук