fbpx
23 C
София
20 август 2022 | събота | 01:44

Държавните детски градини стават безплатни от есента

Предвижда се и увеличение на компенсацията за неприетите деца

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Държавните детски градини стават безплатни от есента. Това  заяви депутатът Искрен Арабаджиев от “Продължаваме Промяната”.

Той обясни, че заложената промяна в коалиционното споразумение ще бъде осъществена с допълнителните средства от очакваната увеличена събираемост в бюджета.

В ефира на NOVA той добави, че се предвижда и увеличение на компенсацията за неприетите деца, която в момента е 291 лв. на месец, но не посочи какъв точно ще е новият й размер.

Стана ясно още, че е възможно обхватът на помощта да бъде разширен, като се включат и децата под 3 години, които не са приети в яслите.

- РЕКЛАМА -spot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img