fbpx
15.8 C
София
петък | 27.05.2022 | 08:54:34
петък | 27.05.2022 | 08:54:34
15.8 C
София

Държавната агенция за българите в чужбина се преобразува, реши правителството

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

В изпълнение на Споразумението за съвместно управление на Република България в период 2021 г. – 2025 г., Държавната агенция за българите в чужбина се преобразува в администрация към министъра на външните работи. Това съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет.

С Постановлението изпълнителният директор на агенцията се определя за второстепенен разпоредител с бюджет по бюджета на Министерството на външните работи. Приема се Устройствен правилник на изпълнителната агенция, уреждат се правните последици от преобразуването, като са предвидени текстове, съгласно които активите и пасивите, архивът, както и другите права и задължения на Държавната агенция за българите в чужбина преминават към изпълнителната агенция.

 Включена е разпоредба, уреждаща преминаването на служебните и трудовите правоотношения на служителите от Държавна агенция за българите в чужбина, при условията и по реда на Закона за държавния служител и Кодекса на труда.

- Реклама -spot_imgspot_img
Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://www.newsone.bg
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук