fbpx
15.8 C
София
петък | 27.05.2022 | 09:35:22
петък | 27.05.2022 | 09:35:22
15.8 C
София

Държавата ще подпомогне пострадалите области от наводненията

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

До края на седмицата ще бъдат извършени огледи на експерти за това какви точно са щетите и веднага след това ще бъдат отпуснати средства на засегнатите от наводненията райони. Това обяви началникът на политическия кабинет на Кирил Петков Лена Бориславова, след проведената среща на премиера с областните управители на Благоевград, Смолян и Кърджали.

“До края на деня ще бъде обследвана възможността за изграждане на мостове, там където са били срутени поради придошлите води. Ще се търси отговорност на лицата, които са ремонтирани повредената структура в предишните две години и въпреки това се е стигнало до настоящите инциденти”, каза тя.

Бориславова съобщи още, че на среща с министерствата на енергетиката и финансите е обсъдена ситуацията с енергийната криза. А по-рано днес в Народното събрание беше създадена временна комисия, която да се занимае с разрешаването на кризата. Също така депутатите наложиха мораториум върху цените на тока, парното и водата.

По думите на Бориславова този мораториум ще бъде за срок от три месеца, през които ще се търси вариант КЕВР временно да не може да актуализира цените или предприемане на промени в Закона за енергетиката, така че да не може да се повишават цените.

Тя намекна, че мораториумът може да бъде прегласуван, защото текстът на вносителя от ГЕРБ-СДС е неясен към момента.

По отношение на позицията на премиера Петков за РСМ, Бориславова потвърди, че застават зад досегашната позиция, но предлагат подобряване на механизма на преговорите и те да не свеждат само до обсъждането на историческите аспекти на това решение и срещите да станат по-интензивни в следващите 6 месеца.

- Реклама -spot_imgspot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук