fbpx
26.8 C
София
19 август 2022 | петък | 14:48

Държавата раздава над 6 милиона лева за бонуси на директори на образователни институции

Над 3 милиона лева отиват за екскурзии и пътувания на ученици по програма "Отново заедно"

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Правителството отпусна над 6 милиона и 200 000 лева за бонуси на директори на образователни институции в страната. Средствата ще бъдат раздадени за постигнати резултати на 3 802 ръководители на общински детски градини, училища, центрове за личностно развитие и такива за специална образователна подкрепа.

От заделената сума, най-много ще отиде за директорите на училища – над 3 милиона и 200 000 лева. Допълнителните възнаграждения се определят на база получени точки при оценяване на постигнатите резултати в хода на образователния процес.

Средствата се отпускат от бюджета на Министерството на образованието и науката за 2021г.

Министерски съвет одобри и разход от 3 326 450 лева за финансиране на реализирани и предстоящи училищни почивки по Национална програма “Отново заедно”. Със средствата се обезпечават пътуванията на 8783 ученици и 888 учители и ръководители.

- РЕКЛАМА -spot_img
Цветин Филипов
Цветин Филиповhttp://www.newsone.bg
Цветин Филипов е журналист на информационния сайт NewsOne.bg. Всеки ден той ще ви запознава с най-важните и любопитни вътрешнополитически теми в страната, но ще научавате много от него и за сложните международни събития в областта на геополитиката, сигурността и икономиката. Цветин е репортер с опит в сферата на телевизионната журналистика и магистър по "Международна сигурност" от Софийския университет "Св. Климент Охридски" . През последните години изследователските му интереси са насочени силно към процесите в региона на Източна Азия.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img