fbpx
29 C
София
11 август 2022 | четвъртък | 18:22

ДАНС изготвя доклад с конкретни мерки за цените на горивата

Временната комисия изслуша при закрити врата председателя на агенцията Пламен Тончев

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

До петък от Държавна агенция “Национална сигурност” трябва да предаде доклад с посочени конкретни мерки за решаване на установените проблеми с цените на горивата. Това обяви шефът на временната комисия за установяване на всички факти и обстоятелства, свързани с доставката на суров петрол до производителя на горива „Лукойл Нефтохим Бургас” АД Андрей Михайлов от ПГ на „Има такъв народ”.

Временната комисия изслуша при закрити врата председателя на Държавна агенция “Национална сигурност” Пламен Тончев.

Временната комисията беше създадена по искане на ГЕРБ-СДС в средата на юли. Срокът ѝ за действие е един месец. За председател бе избран Андрей Михайлов от “Има такъв народ”. За създаване на комисията бяха внесени два почти идентични проекта на решение – единият на ГЕРБ-СДС, а другият на “Демократична България”, в който е записано да се установят и действията, предприети от държавата заради увеличението на цената на суровия петрол, закупуван от “Лукойл Нефтохим Бургас”.

Миналата седмица комисията изпрати въпроси към институциите във връзка с работата на рафинерията. Към Комисията за защита на конкуренцията са препратени въпроси, свързани с производствата, които е образувала във връзка със злоупотреби в сектора, както и за злоупотреби с господстващо положение на “Лукойл Нефтохим Бургас”. Изисква се повече информация от тази, която в момента е достъпна.

Изпратени са въпроси и до Агенция “Митници”. Оттам са поискани и докладите от извършените проверки на рафинерията и за ревизиите. Изискани са данни за свободното обръщение на суровини и материали, справка за осъществените износи, информация за бракуваните продукти, както и за броя на танкерите и обемите на суров петрол, който се преработва в предприятието в Бургас.

Андрей Михайлов препоръча на всички членове на комисията да се запознаят със секретния доклад от ДАНС, в който се съдържа информация за доставните цени и количества петрол в рафинерията. И бе взето решение шефът на ДАНС  да бъде изслушан на закрито заседание.

- РЕКЛАМА -spot_img
Тоня Стоянович
Тоня Стояновичhttp://www.newsone.bg
Тоня Стоянович работи като журналист повече от 20 години. Първите си стъпки в бранша прави под ръководството на Томислав Русев, като спортен репортер. Споделя, че никога няма да забрави първия си урок, а именно правилото ,че няма лош отговор ,а лошо зададен въпрос. В последната година от следването си в Национална спортна академия „Васил Левски“ записва втора специалност спортна журналистика. Почти 10 години отразява състезания от моторните спортове, волейбол, борба и др. Завършва магистратура “Електронни медии“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2013 година работи като репортер,редактор и водещ в политическите новини в телевизия. В живота и в работата си винаги си напомня думите на италиански поет Данте Алигиери, че „Най-горещите места в ада са предназначени за онези, които по време на големи морални изпитания са пазили неутралитет.“
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img