4.9 C
София
събота | 04.12.2021 | 12:39:16
4.9 C
София
събота | 04.12.2021 | 12:39:16

Дънкан Коеч и Ердал Тубай спечелиха 38-то издание на Софийския маратон

Българката Милица Мирчева остана втора при дамите, като само 1 секунда я раздели от националния рекорд в дисциплината

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Дънкан Коеч и Ердал Тубай са победители в 38-то издание на Софийския маратон.
Коеч спечели дистанцията от 42,195 километра с време от 2:15:47 часа. Той и сънародникът му Чарлс Мъйна поведоха от самото начало на дистанцията и се движеха рамо до рамо до средата на дистанцията, когато Мъйна отпадна физически и не можеше да следва темпото на сънародника си.
Втори приключи мароканецът Мохамед Шабут, а трети остана Ахмет Алканоглу от Турция.
Мъйна завърши четвърти, а пети приключи Мирослав Спасов. Така състезателят на СК „Атлет Мездра“ стана и национален шампион за пръв път в кариерата си.
Шестото място остана за Жан Симукека от Руанда. Седми и осми се наредиха Илия Куцаров и Росен Лилов, които са втори и трети в националния шампионат. Куцаров (ВСК „Радар“) финишира за 2:35:56 часа, докато 47-годишният Лилов („Локомотив София“) приключи за 2:37:54 часа.

Снимка: Владимир Христовски


При жените първа прекоси лентата на финала Ердал Тубай от Турция. Втора остана Милица Мирчева. Състезателката на СК „Атлет Мездра“ спечели националната титла в маратона за 2021 година, но остана само на 1 секунда от Гaлинa Горанова от 1996 година. Мирчева водеше до 35-ия километър. Седем километра преди финала обаче те не успя да си вземе вода на подкрепителния пункт, което определи като основната причина да не успее да издържи на мощния финален спринт на Ердал Тубай в заключителните два километра.
Тройката при дамите допълни кенийката Лилиан Желагат. Четвърта и пета останаха сънародничките й Агнес Кейно и Джебет Наом, която е и големият победител във веригата от маратони в Стара Загора, Варна и София, след като спечели предишните два старта. Шеста финишира Климентине Муканданга от Руанда.
Подгласнички на Мирчева в националния шампионат при дамите станаха Маринела Нинева от Локомотив Дряново, която финишира седма при дамите, и Таня Димитрова, която е девета.
В маратона на София се включиха над 2 500 участници, като повече от 400 от тях стартираха в класическата дисциплина на 42,195 километра.

- Реклама -spot_imgspot_img
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук