fbpx
17.8 C
София
петък | 27.05.2022 | 03:44:48
петък | 27.05.2022 | 03:44:48
17.8 C
София

Дания отвори отново посолството си в Киев

Първоначално то ще работи в намален състав, но постепенно ще започне да функционира в пълния си капацитет

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Дания отвори отново посолството си Киев, повече от два месеца след като Москва започна инвазията си в Украйна, предаде ДПА. Агенцията уточни, че Дания е първата северноевропейска страна, която възобновява работата на посолството си в украинската столица.

Датският външен министър Йепе Кофод, който днес е на посещение в Киев, издигна знамето на страната си на сградата на посолството.

Тази стъпка е важен символ на подкрепата на Дания за Украйна, отбеляза министърът в Туитър.

Първоначално посолството ще работи в намален състав, но постепенно ще започне да функционира в пълния си капацитет, посочва правителството. То обаче запазва препоръката си към датските граждани да не пътуват до Украйна заради опасната ситуация там, допълва БТА.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук