fbpx
18.2 C
София
сряда | 25.05.2022 | 01:13:30
сряда | 25.05.2022 | 01:13:30
18.2 C
София

Даниел Митов: България няма да може да е съвършено независима от руския газ

„Срам е, че България не помага военно-технически на Украйна“, коментира Митов

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

„България в следващите 2 години няма да може да е съвършено неазвисима от руския газ, но трябва да се върви в тази насока, за да се осигуряват максимален брой алтернативи. Това заяви заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов в предаването “Говори сега” по БНТ.

По думите му има договори с Руската федерация и Москва не може едностранно да изисква плащане с рубли.

„Русия не може да си позволи да спре продажбата на газ, руският бюджет е зависим от износа на нефт и природен газ. Каквото и да говори г-н Путин, това няма как да стане, никой не може да му плаща в рубли и не може да спре износът на газ за Европа“, коментира Митов.

Gemcorp отдавна са свързани с руски капитали, затова и от групата на ГЕРБ-СДС са предложили анкетна комисия, която да разследва случая. Ние никога не сме отказвали анкетна комисия по искане на опозицията, коментира депутатът от ГЕРБ-СДС.

„Срам е, че България не помага военно-технически на Украйна, една от опорките на Кремъл е, че по този начин влизаме пряко във войната“, коментира Митов.

- Реклама -spot_imgspot_img
Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://www.newsone.bg
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук