fbpx
17.8 C
София
събота | 21.05.2022 | 12:07:03
събота | 21.05.2022 | 12:07:03
17.8 C
София

Даниел Иванов-Аояма приключи с поражение участието си на турнира по сумо в Токио

С 8 победи и 7 загуби българинът остава в средата на класирането

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Българинът Даниел Иванов-Аояма приключи Големия Новогодишен турнир по сумо в японската столица Токио със загуба от маегашира Хошорю. Българинът позволи да му бъде направена техниката “шитатенаге” или иначе казано хвърляне през рамото. Българският маегашира завърши турнира с 8 победи и 7 загуби – баланс, който го остави в средата на класирането. 

Победата в турнира стана притежание за “секиваке” Митакеуми, който в последния ден победи йокодзуна Терунофуджи с йорикири и завърши с 13 победи и 2 загуби от 15 схватки.

Организаторите на турнира връчиха специална награда на маегашира Аби, който приключи с 12/3 и на 2-о място.

Котоновака пък получи друга специална награда “за висок боен дух”.

- Реклама -spot_imgspot_img
Цветин Филипов
Цветин Филиповhttp://www.newsone.bg
Цветин Филипов е журналист на информационния сайт NewsOne.bg. Всеки ден той ще ви запознава с най-важните и любопитни вътрешнополитически теми в страната, но ще научавате много от него и за сложните международни събития в областта на геополитиката, сигурността и икономиката. Цветин е репортер с опит в сферата на телевизионната журналистика и магистър по "Международна сигурност" от Софийския университет "Св. Климент Охридски" . През последните години изследователските му интереси са насочени силно към процесите в региона на Източна Азия.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук