4.9 C
София
събота | 04.12.2021 | 13:24:12
4.9 C
София
събота | 04.12.2021 | 13:24:12

Дадоха Нобелова награда за мир на двама журналисти

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Нобеловата награда за мир за 2021 г. беше присъдена на двама журналисти. Това са Мария Реса от Филипините и Дмитрий Муратов от Русия, съобщава норвежкият Нобелов комитет.

Реса и Муратов „са представители на всички журналисти, които защитават този идеал в един свят, в който демокрацията и свободата на медиите се сблъскват с все по-неблагоприятни условия”, заяви в Осло председателят на Нобеловия комитет Берит Райс-Андерсен, цитирана от БТА.

Нобеловата награда за мир ще бъде връчена на 10 декември, когато се чества годишнината от смъртта на учредителя им Алфред Нобел, отбелязва Ройтерс.

- Реклама -spot_imgspot_img
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук