fbpx
23.6 C
София
15 август 2022 | понеделник | 22:17

Да помогнеш на помагащите: Дарители събраха пари за откраднатата екипировка на спасителите от Враца за часове

Извършителите все още не са задържани

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

За часове дарители успяха да съберат парите за възстановяване на откраднатата екипировка на отряда от планински спасители във Врачанско.

За кражбата от аварийния склад на службата съобщи в началото на седмицата Станой Арабаджиев от Отряд Враца. Пред bTV днес той обяви, че е очаквал парите да се съберат, но никой не е мислил, че това ще се случи в толкова кратки срокове.

Той благодари на всички от името на спасителната служба от Враца.

„Веднага от планинарски групи ми се обадиха да предложат парични средства и материална помощ – екипировка, която не се ползва, радиостанция и GPS-и се предложиха. Това е нещо уникално“, каза Арабаджиев.

В началото на седмицата стана ясно, че от спасителите във Враца са били откраднати 400 метра специално въже и десетки карабинери. Те обясниха, че отрядите им са сформирани на доброволен принцип и техните членове се екипират със собствени средства.

Извършителите все още не са задържани.

- РЕКЛАМА -spot_img
Цветин Филипов
Цветин Филиповhttp://www.newsone.bg
Цветин Филипов е журналист на информационния сайт NewsOne.bg. Всеки ден той ще ви запознава с най-важните и любопитни вътрешнополитически теми в страната, но ще научавате много от него и за сложните международни събития в областта на геополитиката, сигурността и икономиката. Цветин е репортер с опит в сферата на телевизионната журналистика и магистър по "Международна сигурност" от Софийския университет "Св. Климент Охридски" . През последните години изследователските му интереси са насочени силно към процесите в региона на Източна Азия.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img