fbpx
16.7 C
София
четвъртък | 26.05.2022 | 04:10:50
четвъртък | 26.05.2022 | 04:10:50
16.7 C
София

Д-р Любомир Киров: Правителството планира да премахне ролята на личния лекар

Реформата не се прави на парче, заяви медикът

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

„Правителството планира да премахне ролята на личния лекар, а при здравен проблем да се търси помощ от специалисти по обща медицина. Предложението е част от заложените промени в здравния сектор. Реформата не се прави на парче. Мотивът, който е формулиран, е много странен. Електронното досие помага, не е нещо, което лекува”, заяви в “Денят започва” по БНТ д-р Любомир Киров, председател на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари.

„Капитационното заплащане е сума, която се получава за определен брой пациенти, осигурява възможността всеки пациент, записан в пациентската листа, да потърси лекар неограничен брой пъти на цена 8 лева. Ако това стане факт, всички неудобни и нежелани пациенти ще бъдат отказвани. Да кажат реформаторите къде ще потърсят медицинска помощ”, каза д-р Киров.

Той призова да се говори на хората кога да потърсят неотложна помощ, да не е за най-дребните неща, а да има прецизиране.

“30% от общопрактикуващите лекари са над 60 години”, допълни д-р Любомир Киров.

- Реклама -spot_imgspot_img
Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://www.newsone.bg
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук