7.12.2022 | сряда | 16:28

д-р Илин Димитров обсъди общи действия за утвърждаване на бранд България с летищните оператори на София, Варна и Бургас

Публикувано:

Сподели поста:

Министърът на туризма д-р Илин Димитров се срещна с летищните оператори на София, Варна и Бургас, за да обсъдят общи действия за промотирането на дестинация България. Той разговаря с изпълнителния директор на столичния летищен оператор „СОФ Кънект“ Хесус Кабайеро и Димитър Биков, ръководител на отдел „Маркетинг и бизнес развитие“ на летище София. В срещата, която протече в хибриден формат, се включи онлайн и Франк Кванте, глaвeн изпълнитeлeн диpeĸтop нa „Фpaпopт Tyин Cтap Eъpпopт Meниджмънт“ AД, опepaтop нa Лeтищe Bapнa и Лeтищe Бypгac.

Министър Димитров и двамата изпълнителни директори се споразумяха за съвместни координирани действия за налагането на България като дестинация и бранд. Ще бъде подписано тристранно споразумение за партньорство между летищните оператори и министерството, с помощта на което ще бъде излъчен един общ сигнал и ще бъде изграден единен образ на страната ни към останалия свят и пристигащите на международните ни летища туристи.

„Единственият начин да изградим правилното позициониране на България на световната карта е когато държавата работи активно с бизнеса и НПО сектора“, подчерта министър Димитров.

„Вярваме в този проект и за да утвърдим бранд България, трябва да излъчим един общ сигнал“, подчерта и директорът на Летище София Хесус Кабайеро.

Беше обсъдена идеята културни артефакти и реплики на български съкровища да посрещат пристигащите пътници. Всички се обединиха около тезата, че акцентът трябва да попадне върху културния туризъм във всички негови форми. Министърът коментира, че развитието на културен и СПА туризъм гарантира целогодишно пътуванията и интереса към дестинациите. Той съобщи още, че ще поиска повече средства за реклама в бюджета за догодина.

„От многото ми пътувания в страната видях една устойчива тенденция – в градовете, където се промотира и работи активно в направленията културен и културно-исторически туризъм, приключенски, винен и СПА туризъм, възстановяването е сериозно и нивата на посещенията значително надвишават тези от 2019 г.,“ подчерта министър Илин Димитров.

Хесус Кабайеро и Франк Кванте увериха, че като летищни оператори с готовност ще се включат в промотирането на дестинация България и утвърждаването на единни послания, визуализации и бранд.

newsONE Newsroom
newsONE Newsroomhttp://www.newsone.bg
Информационна агенция newsONE.bg е безпристрастна и следва световните практики за обективна журналистика, без да се влияе от политически и икономически интереси. Основната мисия на агенцията е да стане основен и предпочитан източник на навременна, проверена, полезна и детайлна информация за новините от цялата страна. Основана през 2021-а година, newsONE бързо се наложи като един от предпочитаните източници на точна, навременна и безпристрастна информация. newsONE e единствената информационна агенция в България, която има и собствен денонощен новинарски канал, който се излъчва по кабел и сателит на територията на България и Европа. newsONE e първата информационна агенция в страната, която изгражда регионални центрове в 10 града.
София
разкъсана облачност
9.2 ° C
9.6 °
8.8 °
73 %
0.5kmh
40 %
ср
9 °
чт
10 °
пт
11 °
сб
14 °
нд
11 °

Прочети още

Българска кампания задава неудобни въпроси към FIFA за Световното в Катар

Фондация GLAS и креативна агенция proof. насочват вниманието към ЛГБТ+ хората и работата на мигрантите в Катар, като...

Вицепрезидентът беше гост на Тържественото събрание на Великотърновския университет по случай Студентския празник

„Често чувате, че на вас, младите хора, разчитаме да градите бъдещето на България. Безспорно е така, но преди...

Иван Гешев: Разпоредих активизиране на работата по делата за разпространение на наркотици, за да защитим гражданите и нашите деца

Под надзора на прокуратурата се провежда Специализирана полицейска операция в цялата страна за противодействие на разпространението на наркотични...

Явор Божанков: Служебният министър на отбраната крие определени договори за това как са харчени парите на хората

Служебното правителство обезсмисля процедурата по парламентарен контрол „Провеждането на парламентарен контрол несъмнено е една от най-важните процедури. Както и...