2.12.2022 | петък | 00:29

ЦИК: Все още не може да обявим резултатите от президентската битка

Публикувано:

Сподели поста:

Няма окончателни резултати от президентските избори, тъй като все още не е направено повторно въвеждане на данните от протоколите на два РИК-а – Пловдив – град и Пловдив – област. Това заяви зам.- председателят и говорител на ЦИК Цветозар Томов. Той уточни, че по закон трябва до края на деня да обявят официално кои участници отиват на балотаж.

„Очакваме ги да дойдат в ЦИК, за да можем да направим този контрол над допуснатите грешки при въвеждането на данните, това е т. нар. анализ на несъответствията. Всичко друго е готово, чакаме ги тях“, заяви Томов.

Той коментира, че изборите са протекли спокойно, без особени проблеми.

„Проблеми имаше с около 100 устройства“, обясни Томов.

Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
София
облачно
1.6 ° C
2.8 °
0.8 °
89 %
3.1kmh
100 %
чт
2 °
пт
7 °
сб
7 °
нд
7 °
пн
7 °

Прочети още

Весела Лечева: „Обнадеждена съм, че до края на годината „Арена София“ ще има нов генерален спонсор“

Весела Лечева: „Обнадеждена съм, че до края на годината „Арена София“ ще има нов генерален спонсор“

Никола Стоянов ще открие нова инвестиция за 16 млн. лева в Индустриална зона – Божурище

Никола Стоянов ще открие нова инвестиция за 16 млн. лева в Индустриална зона - Божурище

Румен Радев проведе телефонен разговор с председателя на Еврогрупата Паскал Донаху

Румен Радев проведе телефонен разговор с председателя на Еврогрупата Паскал Донаху