fbpx
20.2 C
София
19 август 2022 | петък | 04:32

Цветозар Томов: ЦИК няма да допусне използване на несертифицирани машини за гласуване

"Откритите от ГЕРБ устройства няма да влязат в употреба", увери говорителят на централната избирателна комисия

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

На изборите следващата седмица няма да се допусне отчитане на гласове от несертифицирани машини. Така говорителят на Централната избирателна комисия Цветозар Томов коментира днешните твърдения на ГЕРБ, че се подготвят изборни манипулации чрез 228 допълнителни машини, които се съхраняват заедно със закупените за вота устройства, информира БНР.

“От гледна точка на изборния процес няма нищо притеснително. Кой и защо е внесъл тези машини, той трябва да си обяснява. Централната избирателна комисия няма да допусне да се използват несертифицирани устройства. Те няма да влязат в употреба. Дори, ако се взети с цел примерно, да заменят повредени устройства или нещо такава. Без разрешение на ЦИК и проверка на тези устройства, те не могат да бъдат използвани“, каза Томов.

По-рано днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви пред журналисти, че в склада, в който се съхраняват машините за гласуване, има 228 устройства в повече.

“Предупредиха ни, че 228 машини по 1000 гласа правят 228 000, една парламентарна група. Не случайно толкова партии, едната от тях се врътна, когато поискахме да се броят контролните разписки”, разкри той.

По думите му с тези машини могат да правят каквото искат и е убеден, че това което се случва със сигурност не е в тяхна полза.

- РЕКЛАМА -spot_img
Георги Донков
Георги Донковhttp://www.newsone.bg
От близо 30 години Георги Донков работи като журналист. Практикувал е професията в почти всички видове медии, в различни точки на света. Макар че най-дълго е работил в телевизията, голямата му любов си остава радиото, а последната му страст са онлайн медиите.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img